zondag 10 april 2011

Weer terug in ,, la douce France,,

Tja, weer terug op de basis, na twee weken afwezigheid. Omdat ik ,,online,, niet aanwezig was, ga ik effe heel diep graven, wat er allemaal gepasseerd is in die tijd.
Dit is geen vrolijke foto, maar wel de realiteit. Omdat we een plek uitgezocht hadden, om te overnachten, belanden we in de ,,vallei de la Somme,, Waar in de eerste wereldoorlog , 6 miljoen Fransen de dood vonden, in een nutteloze oorlog.
Om de zoveel kilometer, is een oorlogskerkhof, waar je niet vrolijk van wordt. Ook dit soort dingen moet je gezien hebben.
Maar in Holland aangekomen, wachtte ons een geweldig onderkomen aan het IJselmeer. Hier hebben we veertien dagen doorgebracht. En zoals het gaat met een bezoek aan de dierbaren, hebben we veel tijd besteedt met bezoeken af te leggen. Het was weer een feest om de kinderen (kleinkinderen) te zien.
Ook heb ik m`n ogen uit gekeken, in de winkels oftewel de supermarkten, waar het aanbod,,kant en klaar-produkten,, giga gestegen is. Alles glinstert je tegemoet, zoals het verpakt is. De eerste dag, raakte ik helemaal in de gloria, bij het grote aanbod.
En niet te vergeten, de bloeiende bloembollenvelden,
Dit is een foto van de ,,tĂȘte a tĂȘte, ,bij m`n zoon op het land. Ja, dan gaat m`n bollenhart weer open.

Maar aan alles komt een eind, zo ook aan het verblijf in het Vaderland. Hierbij nog een foto van het chambre d`hotes op de terugweg. Weer in het Noorden.

Voor het mooie weer kunnen we beter in het zuiden van Frankrijk blijven en dit kon ik merken op de weg huiswaarts, waar het almaar warmer werd, naarmate we de stal roken. Het was dan ook bij aankomst thuis, 28 graden. En het was een verrassing te zien hoe of alles tegelijk in bloei stond en hoe groen of het was. Ach ja, dit heet ook niet voor niks ,,keuze`s maken,,
Tons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten