maandag 28 februari 2011

Pavlova

Wat is een etentje zonder toet. Onaf natuurlijk!
Daarom ook nog het recept van een super-toetje en niet moeilijk te maken.
Dit recept kreeg ik een half jaar geleden van Jannie en ik heb hem, sindsdien een paar keer gemaakt.
De zachte friszure smaak van het fruit, in verrukkelijk gezelschap van het krokantzoete eiwitschuim en de slagroom. Is iets, wat je geproefd moet hebben.
Klop de eiwitten van 7 eieren stijf met 200 gr. witte basterdsuiker. Voeg op het laatst 1 eetlepel maizena toe. Schep dit in een rondte op een plaat met bakpapier.
Bak dit in een oven van 140 gr. van buiten bros en van binnen zacht in 5 kwartier.
Laat afkoelen in de oven (uit)
Vul met zacht fruit, klop de slagroom stijf en schep dit erboven op.
Vergeet niet de kommen uit te likken.
Tons

2 opmerkingen:

  1. Hihihihi.........vooral dat laatste!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk recept en het maakt het etentje zo gezellig af. Een extra glaasje wijn een stukje kaas en zo'n toetje weerspiegelt het gelukkige leven in Frankrijk. Het doet me steeds meer verlangen. Dit vanuit een grauw troosteloos Nederland, maud

    BeantwoordenVerwijderen