zaterdag 26 februari 2011

Patè de maison

Morgen krijg ik gasten, nu is dit niet zo spectaculair, want het gebeurt wel meer. Maar soms heb ik zin om me uit te sloven en maak ik alles zelf, wat ter tafel komt. Vandaag begin ik met een patè van het huis.
Wij wonen in een geweldig land, wat ingredienten betreft, voor dit soort lekkernij.
Bij de slager haal ik een ,,chair de saucisse,,. Dit is een op smaak gebrachte varkensgehakt.
De van de herfst, gedroogde ,,Trompette des morts,, gaan even in de Armagnac.
Met een ei en een plak kalfslever in kleine stukjes, gaat dit erbij. Even goed mengen en in een met dunne spek beklede vorm doen.
Bij de verswinkel zag ik verse pepers en die gaan daar bovenop.
In de oven doen , in een slee met kokend water en anderhalf uur later is er een sprankelende vleespastei

Wel wachten tot morgen, met aansnijden,  dan zijn alle smaken goed vermengd.
Tons.

3 opmerkingen:

  1. Mmmmmmm...klinkt heel erg goed!!

    Veel plezier morgen, ik hoop dat het een gezellige dag word.

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Trompette des morts???? Oeps, dat klinkt toch wel een beetje luguber hoor! Maarre.... uw kookkunsten kennende is het weer een smakelijk maaltje geworden!
    Lieve groetjes nichtje Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja....de ene visite is nu eenmaal leuker dan de ander, maar je kan ook doorschieten???....

    BeantwoordenVerwijderen