maandag 10 januari 2011

Nachttrein

We kiezen de nachttrein om in Chiang Mai te komen, 800 km. Noordelijker.
Een heel speciale ervaring. Een beetje Transsiberian expresse-gevoel, niet dat ik daar ooit in zat. Maar met een groot voorstellingsvermogen kom je een heel eind.
Om 18.00 uur vertrekken we en we zijn al ruimschoots van tevoren op het station, waar we ons met de tuk-tuk heen laten brengen. Eerst hebben we vijf gewone taxi`s gevraagd, maar niemand wilde naar het station, we denken geen interressante rit  voor hen, of zo.
Het is een treinreis van 14 uur, maar we zitten luxueus en er wordt gevraagd door onze coupebediende, hoe laat en wat we willen eten. Om 19.30 uur wordt er een tafeltje uit de vloer getoverd en ons diner wordt erop gezet. Ook komt er later een jongeman onze bedden uit het plafond halen en opmaken. Mooi blauw gordijntje ervoor en pitten maar.
De volgende ochtend om 6.00 uur gaat alles weer vice versa en na het ontbijt zijn we op het station waar zoon met zijn dochter ons op staan te wachten en meenemen naar een banketbakker voor heerlijke taart en koffie.
Tons

2 opmerkingen:

 1. Hallo Tons,

  Een aparte ervaring lijkt me!

  Geniet van het weerzien!

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, geweldig he? Zo gingen Mike en ik ook naar chiang mai. We willen zo graag nog een keer heen, het was een geweldige vakantie. Veel plezier nog! Groetjes antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen