zondag 9 januari 2011

Long-Tail-Boat

Omdat we beide niet zo dol zijn van stinkend verkeer, verkiezen we , alles op het water te doen. Niet ver van ons logeer-adres is een opstapplaats van de watertaxi.. Een uitvinding!!!!!! Voor een ieder die naar het werk, school of winkel wil en niet ver uit de buurt van de ,,Chao Phraya Rivier,, moet zijn, maakt gebruik van dit vervoer. De boot komt met een sneltreinvaart op de steiger af, degene die eraf willen, springen snel op de steiger en je moet rap zijn om erop te springen, want hij vaart meteen weer weg. Voor 14 bath kun je gaan tot waar je wil. wel moet je weten welk nummer de pier heeft waar je eraf wilt, anders moet je weer op een boot wachten die in tegenovergestelde richting gaat.
Ook kun je een longtailboat huren. Dit zijn smalle lange boten, met een oude vrachtwagenmoter erop, die met een aandrijfstang de vin in het water laat draaien. Zij vliegen met een bloedgang over het water.
Wij huren z`on sneheidsmonster en gaan de kanaaltjes op aan de andere kant van de rivier . Deze klongs zijn het Venetie van deze kant van Bangkok, Thonburi genaamd. We zien grote watervaranen, die verdraaid veel op krokodillen lijken. Vrolijke mensen zwaaien gedag vanuit hun huisje. Een parlevinkster komt langs, om ons een verfrissing aan te bieden . De wind waait door onze haren en het water spettert in ons gezicht. Een heerlijke tocht.


Tons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten