vrijdag 28 januari 2011

Lelie`s II

 Gisteren heb ik het èèn en ander laten zien, over hoe de bloemen verzendklaar gemaakt worden, maar je wilt wel weten hoe zoiets in de bloei komt.
De bollen komen ingevroren in containers in de haven van Bangkok aan. Dan worden de containers per auto naar het noorden gereden. Het laatste eind de berg op is het zwaarste. De weg is steil en erg bochtig, er rijdt ook een truck mee, om de oplader door de bochten te trekken. Alles wordt meteen bij aankomst in een vriescel gereden en daarin bewaard.
Als de tijd rijp is om ze verder te laten groeien, gaan ze in kisten in de koelcel en dan komt er een spruit op. Na een week of drie gaan ze in de grond,  in schaduwkassen en begint de groei pas goed.
Na een paar maanden zitten de bloemen erin en kan de pluk beginnen.
Hierbij een paar bloemen van een mindere kwaliteit. Maar ik zag zo snel geen lelie`s in bloei en heb deze maar gekiekt. Laat m`n zoon het maar niet zien.
Tons

1 opmerking:

  1. Lieve Bloemenmeisjes.
    Wat een arbeidsintensief werk. Voor kleine mensen lijkt mij dit bukken al zwaar, maar het planten van de bollen door lange westerlingen is nog zwaarder. Het resultaat is prachtig. Als ik een bos lelies krijg ben ik er in eerste instante erg blij mee, maar in een kleine ruimte kan de lucht erg sterk zijn en dat moet ik ze vanwege de geur wegdoen. Daar heb je waarschijnlijk in de buitenlucht minder ;last van. Of ruiken ze minder sterk?
    Geniet van de mooie omgeving en die bloemenpracht en groetjes Maud

    BeantwoordenVerwijderen