zaterdag 29 januari 2011

sleutel-hangers

 Wij reden de berg af om onze voorraad aan te vullen en zagen langs de kant van de weg, strengen te drogen hangen. Nieuwsgierig als ik ben, stopte ik mateen om te kijken. Het bleken strengen hennep te zijn die in de kleuren rood en oker geverfd waren. Erachter stonden wat afdakjes met werkende mensen eronder. Wij mogen binnenkomen. Zij maakten van ronde houten ballen, allerlei leuke figuurtjes. Brandweernan, verpleegster. Michael Jackson etc.
Sommige dames, boorden gaten voor de ogen, andere maakten gaten in het hoofd en duwden het geknipte hennep erin. Er werd geschilderd en kleertjes geplakt.
 Hier een bak met onafgemaakte monkey`s. Het is allemaal even leuk wat ze maken. Je zou zo het spul aan de man gaan brengen in Europa.
En als je ziet onder welke arbeids-omstandigheden er gewerkt wordt en wat een plezier iedereen heeft. Het was geweldig om daar even te mogen kijken. En we hebben nog een poosje met de Egelstalige bazin staan praten, die ons natuurlijk een paar duizend sleutelhangers wilde verkopen. Ik heb het maar bij tien gehouden.
Tons

1 opmerking:

  1. Dit is wat je noemt huisvlijt en misschien kun je er voor deze mensen een aantal verkopen op een brocante. Ik heb eens vriend gehad die naar het toenmalige oostblok ging en terugkwam met zeer mooie beschilderen grote eieren. Inkoop koste deze eieren een gulden en bij verkoop brachten zij 7.50 gulden op. Hij had z'n reis er uit en de plaatselijke bevolking was gelukkig met zijn bestelling. Een idee?
    groetjes maud

    BeantwoordenVerwijderen