Het vriest. In de nacht een graad of vier vijf. Op de dag rond het vriespunt. Het is koud. Ik vind er niks aan. Het enige pluspuntje zijn de wintergroenten. En bij ons in de tuin is de boerenkool, prominent aanwezig.
Het is uiteraard geen Franse groente. Wel zie je het de laatste jaren in de stadse perken staan. Deze groene varieteit en zijn donkerrode broer, die wat stugger is. Soms zaai ik op regels en plant ik later uit. Vanwege de warmte deze zomer was mijn zaaisel mislukt en had ik geen zaad meer voorhanden. Een vriendin bracht plantjes mee en dit was de redding. De vorst is er lekker over heen gegaan en de smaak is super. Het liefst eet ik ze gestampt, met een flinke lepel havermout en spekjes erdoorheen. Dan een rookworst en een lekker jusje erbij. Laat nu de kou maar komen, wij zijn er tegenop gewassen.
Tons
Hoi Toto,
BeantwoordenVerwijderenJouw verhaaltje maakt ons hongerig!!!!!!
Wij weten immers maar al te goed hoe jullie
boerenkool smaakt!
Gelukkig gaat de tijd snel, omstreeks 14 of 15
januari komen we proeven.
Groet, Stefan