donderdag 18 november 2010

,,The Last Rose of Summer,,

En deze laatste rozen heb ik uiteraard voor m`n lief meegenomen.
Nu, dat is een topper in het hospitaal.
Geven wij in Holland met ziek en vreugd bloemen. Hier in Frankrijk strooien ze alleen op 1 november met struiken op de graven. In het hele ziekenhuis geen bloem te bekennen. Terwijl ze er stapeldol op zijn.
Alle in het wit geklede dames zijn al langs geweest, om ,, Lili Marleen,, te aanschouwen. Terwijl het maar drie miezerige bloemetjes zijn , met roestige bladeren. Maar ach, het gebaar, je weet wel.
Na de superdag van gisteren, vandaag een dipje. Althans in de ochtend. Toen ik kwam, zat meneer naast zijn bed. Wel zaten alle slangen die er gisteren afgehaald waren er weer in. En hij zag erg grauw in het gelaat.
Zal ik maar even bellen om je weer in bed te leggen, stelde ik voor. Nee, want dit moet, het is beter voor me, volgens Tok. Na een half uur, kreeg ik er genoeg van, hij werd al witter en kreeg het erg benauwd. Toen heb ik er een verpleegster bijgehaald en na de vermoeiende handeling, van het in bed leggen. Memoreerde hij dat hij toch wel erg lekker lag
.Het gevolg was, dat hij weer geen trek in eten had en toch weer af en toe wat wegzakte. In de namiddag kwamen Gerard en Gertrude en toen was hij weer wat opgeknapt. Voor mij een mazzeltje,dat er visite was, dan kan ik wat vroeger naar huis, want een Franse boerin heeft nog van alles te doen bij thuiskomst. Boodschappen uit de auto, eieren garen (vandaag maar èèn) hond en katten eten, kachel aanmaken, auto binnen, schuren dicht, poort dicht, hout in huis en dan nog wat huishoudelijke bezigheden. Je zal het allemaal niet hebben, wat een saai bestaan. Tons

1 opmerking:

  1. Hallo Tokke en Tons. Hierbij even een berichtje uit het altijd gezellige Wieringerwaard. We gaan er vanuit dat het weer helemaal goed komt met Tokke en wensen hem langs deze weg heel veel beterschap. We zien je weer van het voorjaar en de zomer. Lieve groetjes van Hans en Gon, Arjan, Natasja en de kids.

    BeantwoordenVerwijderen