vrijdag 19 november 2010

Restaurant d`Hôpital

En sàvonds het diner.
Wie heeft er nu nog meelij  met de patient, ten aanzien van de fourage? Ik denk  niemand.

Weer een dag verder en weer een stapje verder met de genezing!
In de ochtend blijft het een beetje zeuren met hem, als hij eruit mag om te wassen en deze ochtend heeft hij zich geschoren, wordt hij daarna in een stoel gezet. Dit is te veel achter elkaar en te vermoeiend. Ik snap wel dat de verpleging dit achter elkaar doet, want het is een hele toestand om al zijn slangen en toestellen mee te zeulen. Als ik bij hem kom om een uur of half twaalf, is hij helemaal uitgeput en doodziek van vermoeidheid.
Hij ziet asgrauw en het zweet staat op het voorhoofd. Ook wil hij zo snel mogelijk weer liggen. Hij heeft dan niet de kracht om op het knopje voor hulp te drukken, want dit hangt buiten bereik. Hij valt onmiddelijk in slaap en ik laat hem maar, wel komt om kwart over twaalf de dame met de soep, geen trek, deze keer. Geeft niet er komen nog vier gangen. Vandaag komt Angela naar de stad en we lunchen samen bij de Vietnamees, daarna gaat zij naar Tokke toe en ik rij naar de andere kant van Brive, om wat verf te halen.
Er is overal in de winkels  kerstversiering en het is al een drukte van jewelste. Ja in Holland moet het nog Sint Nicolaas worden, maar dit slaan ze hier over.
Als ik na m`n shoppen, nog even een kijkje ga nemen bij de patient, zijn er weer wat slangen af, het gaat vooruit. Nu is ook het pompje uit de rug verwijdert, dit begon een beetje te ontsteken en nu krijgt hij de pijnbestrijding via een infuus en medicijnen.
De chirurg steekt nog even zijn hoofd om de hoek en zegt ,,en passant,, dat deze vermoeidheid nog wel een maandje kan duren. DE SCHAT!!!
Zelf bestrijd ik het op m`n eigen manier. Heb ik nog steeds de druivenoogst aan de struiken hangen en wist ik niet goed, wat hiermee te doen. Wel nu, zij gaan in de centrifuge (niet dezelfde waar het wasgoed in gaat) en daarna laat ik de vellen nog even uitlekken en klaar is het vers-geperste biologische druivensap. Het beste en lekkerste voor de mens.
Zo s`middags knapt Tok weer op, maar laat nog wel weten dat het allemaal vies tegenvalt.
We nemen de meegebrachte reaktie`s door en hij is weer geroerd door alle lieve woorden en wensen.
Het is tenslotte nog maar dag vijf en er staan tien dagen voor. Tons

2 opmerkingen:

 1. Hallo Tons en Tokke,
  Al jullie stukjes gelezen en heb er van begrepen dat het niet meevalt.We hopen dat het snel wat beter gaat met de patient.
  Inmiddels in Nederland aangekomen hebben het erg leuk gehad bij mijn broer en schoonzus.
  Tons voor jou ook wel erg vermoeiend aldoor maar het ziekenhuis heen en weer pendelen!
  Het weer is zonnig maar wel waterkoud.We hebben al heelwat gedaan in de twee dagen dat we hier zijn,heerlijk om de kinderen weer te zien en gewoon nederlands te praten in de winkels!
  Lieve schatten we wensen jullie veel sterkte en voor Tokke een snelle genezing.Lieve groeten uit dit kleine landje Leo en Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag lieve mensen, wat een goed nieuws, we kunnen allemaal weer opgelucht ademhalen.
  Op naar het komende jaar zonder ellende.
  Tons, je kan wel een roman schrijven, je hebt talent, groetjes uit Hauwert, Peter en Janny

  BeantwoordenVerwijderen