dinsdag 11 september 2018

Prachtige kusten

nooit geweten dat Noord Spanje zulke prachtige kusten heeft. Rotsachtig, afgewisseld met zandstrandjes. Bebossing, landbouw en ruig land wisselen elkaar af.
We mijden de autowegen en gaan de kust langs op smalle weggetjes. Hierdoor schieten we geen fluit op. Maar het is allemaal zo prachtig en we genieten mateloos. Voor de nacht hebben wij deze keer een heuse camping uitgezocht op een ruige berg aan de zee, tijd om de watertank te vullen, het vieze water te lozen, onszelf te douchen en wee eens echte WiFi te hebben.
Op tijd weer vertrekken van onze stek, is geen probleem, wel het ongeluk dat de hele handel van de zijdeur afbrak toen Angela de deur dicht wilde trekken. Zomaar spontaan met de stukken in je hand Staan. Nou ja, we vinden wel een garage die ons kan helpen.
Beter gezegd dan gedaan. Ons Spaans is minimaal en de gebarentaal zeer lachwekkend. Veel zoeken naar de juiste garage kostte ons een halve dag. Ook het behulpzame gedoe van twee zeer lieve monteurs, ging gepaard met kostbare tijd. Maar warempel het lukte met diverse ijzerdraadjes en haakjes en wij konden weer onze route vervolgen.
Op naar Bilbao en het museum van Guggenheim. Maar waar laat je een buitenmodel bus in de stad, niet in een ondergrondse parking, te hoog, niet op een parking bovengronds, te lang. Dan maar wat smokkelen en heel brutaal zijn.
Het Museo was een openbaring, wat een pracht en wat een architectuur. Ik il jullie alles laten zien, maar de blog ligt dars en wil geen foto,s verzenden. Dus deze hou je tegoed.

7 opmerkingen:

  1. Wat zullen jullie veel te vertellen hebben zaterdag😀

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou dat wordt dan 2 x naar Gugenheim want daar wil ik ook heen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heerlijk dat jullie zo genieten.wij hebben vroeger jaren gekampeerd in Hendaye het laatste plaatsje voor de Spaanse grens
    Het is idd.een prachtige omgeving.
    Meiden geniet ervan.
    Groetjes van J&A

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als globetrotter kom je natuurlijk van alles tegen op het reispad.... ook kleine pech hoort daar bij!
    Je moet de camper een naam geven, dat schijnt voorspoed op reis te brengen😁. Noord Spanje vonden wij ook zo mooi, ook de kust van Portugal was zeker de moeite waard... en dan het eten hè.... heerlijk zeker in de “echte” Portugese familie zaakjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Misschien gaat hij wel Willem Twee heten

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gugenheim stond ook op mijn lijstje. t moet geweldig zijn, zowel als gebouw en als museum collectie

    BeantwoordenVerwijderen