donderdag 26 januari 2012

8 januari ,,Maasai,,

Na drie nachten luxe is het tijd om uit elkaar te gaan.
Met Corrie en Annelies in de taxibus naar het vliegveld ,,Killimanjaro,, rijden we weer door de uitgestrekte velden van de Maasai door. Dit is de enige stam die nog in traditionele klederdracht loopt, met kleurige kralensnoeren speer en masker. Zij wonen in hutten van palen, gras en koeienpoep en zij lopen met grote kudde`s koeien en geiten door hun vruchtbare graslanden. Foto`s nemen wil ik niet en zij vinden het volgens mij ook niet leuk. Er zijn wel jongens (in rode doeken) en meisjes (in blauwe) die voor geld op de ,,picture,, willen, maar dit is zo gemaakt, daar heb ik geen zin in.
Ik word gedropt op een piepklein vliegveld en m`n reisgenoten gaan verder naar Arusha, waar ze met de bus verdergaan naar Nairobie, om van daaruit naar Nederland te vliegen.
Ikzelf ga van ,,Killi,, naar Zanzibar en daarna naar Dar es Salaam, de hoofdstad van Tanzania. Hier moet ik negen uur wachten op m`n toestel naar Cairo. Het is een zeer eenvoudig vliegveld en het is zo adembenemend heet, dat ik er effe ,,mee an,, raak. Ik kan nergens heen en inchecken gaat nog niet. Ik sta op straat met 2 koffers en iedere taxironselaar staat aan me te trekken. Ik kan m`n grote koffer kwijt in een kantoortje en met de kleine ga ik in een cafetaria zitten om de komende nacht weg te lezen of een puzzel te maken. M`n laatste shillingen besteed ik aan eten en drinken, want in Thailand heb ik daar niets aan.

1 opmerking:

  1. Jeetje Tons, wat zul jij heerlijk slapen op de berg! Lijkt dat het zooo mooi en overweldigend is geweest in Afrika en ook heel vermoeiend. Dan is het goed rusten. Ik heb genoten van je verhalen en foto's van Afrika! Vanaf morgen schijnt hier de winter in te treden, ze verwachten vrieskou met een zonnetje, alles beter dan de kwakkelwinter die we tot nu toe hebben...en daarna op naar het voorjaar!!! Geniet er nog even van en doe alle familie de groeten. Dikke zoen Lianne

    BeantwoordenVerwijderen