zaterdag 5 maart 2011

DeVietnamees

Het begint nu ook door te dringen in Frankrijk. De buitenlandse restaurants.
Waarschijnlijk was dit in de grote stad al gaande, maar bij ons op het platteland, begint het nu een beetje te komen.
En de Fransen, een tijdje de bezetter van Vietnam, kiezen dan het eerste voor een land waar ze draadje mee hebben. Zo was er al een Algerijn en een Marokaan en nu dit Aziatische restaurant.
Ik kan me nog heugen, dat ik een vijftiental jaren geleden een avondje had, met een gemengd publiek.
Nu bedoel ik niet anders gekleurden of zo, maar een mix van Engels, Frans en Hollandse mensen.
Als echte Hollander serveerde ik satè in pindasaus. Nou je had die gezichten van de Fransen moeten zien! Gegrild vlees met zoete pinda`s! Erger was niet te bedenken.
En nu, zie ik hele horde`s bij het buffet van ,,De wokchinees,, zoals dit in de NL, oneerbiedig genoemd wordt en ze smullen erop los.
Heerlijk voor ons trouwens, zoiets bekends in de buurt, alhoewel de Franse keuken, toch op een heel goede eerste plaats blijft staan.
Tons

1 opmerking:

  1. Hoi Tons,
    Vietnamees heb ik nooit in een restaurant gegeten, maar chinees wel. Onlangs nog, maar er zat een smeekje aan wat ik niet erg lekker vond, Toch zaten er veel chinese mensen in dit restaurant en meestal is dit een goed teken. Ook werden er er voor mij aan aantal onbekende groenten geserveerd, die zeer hard en taai waren. Ik hoop dat jullie meer genoten hebben.
    Tot spoedig maud

    BeantwoordenVerwijderen