zondag 26 december 2010

Witte Kerst

Ach, wie wil het niet. Met de Kerstdagen sneeuw. Het is ook een betoverend gezicht.
Zeker zoals vandaag, toen scheen ook nog de hele dag de zon, maar dan gaat het toch oplossen zo met de middag.
Ja....en dan zijn zomaar deze dagen ook voorbij. Wij hebben ervan genoten. Gisteren met alle Hollandse ,,Fransen,, aan een gezamelijke Kerstdis. Een ieder had bijgedragen in de culinaire hoogstandjes, die ter tafel kwamen. Wel moest er eerst een spel gespeeld worden. Dit om er even in te komen.
Daarna de diverse gangen, die door de betreffende kok of kokkin op tafel gezet en daarna weer afgeruimd en de vaat afgewassen. Dan was je voor de rest van de avond van je corvee bevrijdt.
Alles vond plaats bij ons in het ,,atelier,, waar de houtkachel zijn warmte verspreidde, de Kerstliedjes voor de achtergrond zorgden en de lichtjes in de takken voor het sfeertje zorgden.
Tweede Kerstdag bestaat hier  niet, dus was het vandaag een gewone Zondag. Goed om uit te buiken, te wandelen en de restjes op te peuzelen.
Op naar de korte laatste week van het jaar! Tons

3 opmerkingen:

 1. Hey Tante! Nou hier geen witte kerst hoor, bijna heel nederland had een witte kerst, maar hier in het noord westen helemaal niet..... ik denk dat ik ga verhuizen haha. Wij hebben gister lekker bij paps en mams gezeten met de hele familie, en ook wij hadden allemaal wat gemaakt en mee genomen. Weer heel erg gezellig.
  Ik wens u alvast een hele gezellige jaarwisseling en een goed en gezond 2011!
  groetjes Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Tons,
  In het midden en zuiden van Nederland was het wel een witte kerst, zij het dan dat in Amsterdam het moois er wel een beetje af was. De eerste kerstdag met Debora een wandeling door een besneeuwd Amsterdamse bos gemaakt en daarna lekker gedineerd. Heel gezellig overigens en het cadeautje aan Nick onder de kerstboom konden we de tweede dag goed gebruiken. Nick had namelijk een aantal openbare lessen gekregen van Maarten van Rossum. Toen we de tweede dag naar moeder in Leusden gingen en vijf uur in de file hebben gestaan voor een ritje dat normaal anderhalf uur vergt was dat toch een aangenaam verpozen.
  groetjes Maud

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het heeft toch wel wat vind ik,een witte Kerst!

  Maar deze winter zijn alle feestdagen wit!

  Ik ben benieuwd hoe lang nog!

  Ik wens jullie een heel gezellig uiteinde en een goed begin van 2011!
  Groetjes van Thea

  BeantwoordenVerwijderen