zondag 21 november 2010

Zondagsrust

Zondagsrust langs de weg, als ik vroeger dan andere dagen op weg ben naar Brive. Hoewel ik vòòr Serhilac al een obstakel vind in de vorm van een hele muur van een schuur die spontaan in elkaar gezakt is en ook op de weg ligt. Tja dit krijg je als je geen onderhoud pleegt.
 Inderdaad, geen verkeer op de weg, wel hele ploegen wielrenners, in belachelijke maillots, die hun beginnende burobuikjes eraf proberen te krijgen. Het kan ook zijn dat ze toekomstige, long en hartoperatie`s proberen te voorkomen.
Ook staan er hier en daar mannen langs de weg, met kapitalere buiken en deze hebben oranje petten op of dezelfde kleur body-warmers aan. Het zijn geen fans van Hollandse sportclubs, maar jagende heren. Zij staan ,,te posten,, langs de bosrand of langs de wei, om een opgejaagde haas of fazant, met een welgemikt schot op de Kersttafel te krijgen.
In Brive wordt het drukker langs de weg. De inwoners doen nog snel hun zondagochtend boodschappen en het is druk bij bakker en slager. Als ik bij de bakker een roomsoes voor Tokke haal, staan er ook kraampjes voor de deur met oesters, Jaaaa, lekkerbekken, de tijd is weer aangebroken! Gegrilde kippen en kant en klare zuurkool-schotels. Ook in de bakkerswinkel loopt het kwijl me in de mond, heel veel broodsoorten, hartig en zoet. Taarten en gebak, staan er wel heel verleidelijk uitgestald, naast bonbons en gesuikerd fruit. Ook al is het maar èèn soes, hij wordt feestelijk ingepakt met een lintje eromheen.
Ook in het ziekenhuis is het rustig, m`n dagelijkse kopje koffie gaat niet door, de shop is gesloten. Boven zit de patient weer in de stoel, maar wil weer graag in z`n bed, hij is het zat. Hij is het hele ziekenhuis zat, meer dan zat. Ik snap het en tover de soes tevoorschijn, ook dat hoeft hij niet, hij hoeft helemaal geen eten en als het zondagse menu van soep, zalmterine,eendepoot, verse kaas en tiramisu op z`n tafeltje verschijnt en de eetmadam, gelijk een gerant de deksel eraf haalt, eet hij alleen het toetje op.
De dokter (die man heeft ook nooit vrij) komt langs om te zeggen, dat er morgenochtend eerst een runtgen gemaakt wordt., om te kijken of er nog vocht zit. Als dit niet zo is, mag er een pomp af. Hij heeft het niet over de verhoging die de patient gisteravond had, misschien is dit wel normaal en hoort het allemaal bij het proces.
Vandaag weer een vroegertje, want Jaap komt vanmiddag een tijdje.
Tons

2 opmerkingen:

 1. Ha Tokke en Tons,
  Ik heb liever dat er dat muurtje is ingezakt.....
  Goed om te lezen maar ook om te zien dat het bed even afgewisseld kan worden met een stoel.
  Het herstel gaat nu wel heel erg hard,
  We duimen ons hier dan ook gek en hopen Tokke dat je woensdag lekker naar je eigen huis kan.
  Oost west, thuis best
  Liefs Fons en Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Tons en Tokke,

  In Nederland hebben we zo maar een zonnetje. Dat maakt het allemaal een beetje vrolijker. Het is heerlijk om Tokke weer te zien zitten, maar zorgelijk is het wel dat hij zo slecht eet. Je moet hem maar vertellen dat je van genoeg eten niet alleen sterker wordt maar ook je geestelijke weerstand toeneemt. Gelukkig te merken daT hij zich wel voor voetbal kon opwarmen. Hij bleek geïnterresseerd te zijn in bijna alle uitslagen.
  Zo romantisch op de weg als jij het in Frankrijk hebt is, dat is bij ons toch wel even anders.
  Zaterdagmiddag zijn we naar Nick z'n moeder in Leusden geweest. Uiteindelijk stapten we zaterdagnacht om 10 over twaalf in de auto om huiswaarts te keren. We dachten nog een goewd half uur en we zijn weer thuis. Bijna half drie draaiden we bij ons de garage in. Op de A2 hadden we door wegwerkzaamheden al die tijd in een file gestaan. Op die weg is er meestal file, maar dit hadden we toch niet verwacht. De reistijd maakt het voor ons ook extra zwaar om een paar maal per week naar Leusden te gaan.
  Tons hou het nog even vol en we hopen hat hij gauw naar huis mag.
  liefs maud

  BeantwoordenVerwijderen