zaterdag 20 november 2010

Koik, um deer nouw zitte!!

Het gaat goed, alle dagen ff beter.
De infusen zijn er ook af, nu de longpompen nog, er zou er vandaag eentje verwijdert worden. Maaaarrrrr
de arts kwam langs en vanochtend was er een runtgen genomen (dit gebeurt iedere twee dagen) dit toonde aan dat er nog vocht in de longen zit. Dus de pompen blijven eraan tot minimum , maandag. Het naar huisgaan wordt waarschijnlijk woensdag of donderdag. Voor Tokke een kleine tegenvaller, want die had gerekend op dinsdag. Nou ja, èèn daggie langer misschien.
Ikzelf ben tevreden, hij zat vrij monter in de stoel, veel beter dan de twee dagen ervoor. Ook kan hij zelfstandig omhoog gaan en staan, alleen die rotpompen zitten in de weg, om te gaan waarheen hij wil. Nu wil hij nog niet zoveel. Liever naar bed en uitpuffen. Ook het eten is nog maar zo, zo, terwijl het er vandaag weer verrukkelijk uitzag. Weer een vijfgangen-dejeuner, met als hoofd-gerecht, sautè de porc en worteltjes a la vichie. Het meeste blijft staan, het dessert gaat wel op, de compottes des coing en de fromages frais, gaan er glijiend in. Tok zit lekker in bed te mediteren en ik brei. Eerst zat ik te lezen of te sudoku-en, maar ik merkte dat ik dan te ver weg was. Met breien kan je evengoed praten, ja, je kent het gezegde!!
Ik heb een mazzeltje vandaag, de buren uit ,,Le Bourg,, Peter and Mary hebben aangekondigd om vanmiddag de patient te gaan bezoeken. Dit is voor mij heerlijk, dan kan ik nog wat dingen ,,a la maison,, verrichten. Ook wil ik wel eens wat vitaminerijks eten maken, niet die gaargemaakte groenten die ik doorgaans in het ziekenhuis-restaurant eet. Want de menu`s zien er prachtig uit, maar het is zo gaargestookt, het is èèn zachtgestoomde prut. Niet iets waar ik op kick. Nee, eerst ff naar de,, grand frais,, allemaal vers spul en dan lekker een roerbakpan vol met knapperig spul en gember. Yoepy!! daar wordt je weer mens van, want ook bij mij begint de man met de hamer te komen. Tons

2 opmerkingen:

  1. Tons en Tokke, van harte gefeliciteerd met de vooruitgang en wij hopen inderdasd dat je komende week weer thuis bent. Wij hebben het inmiddels alweer druk met Sint Nicolaas enz, maar jullie blijven in onze gedachten.
    Veel liefs en sterkte van je zus Marietje en zwager Cees.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind wel dat Tokke zijn onderste knoopje moet dichtdoen als hij pittig op de foto gaat. Dit is natuurlijk geen gezicht. Jij lijkt zo wel iemand die net geopereerd is.

    veel groet Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen