dinsdag 23 november 2010

De dag na het goede nieuws

Tja, dit is een dag met veel lieve reaktie`s. Wat is het geweldig dat iedereen zo meeleeft. Zelf zijn we er helemaal beduusd van. In de eerste plaats het goede nieuws en in de tweede, hoe fijn iedereen het vindt. Tokke men kan je nog niet missen!!!!! En dit gaat ook nog niet gebeuren.

Wat moet deze kastanjebruine schone nu in een blog van de patient?
Toen ik gisteren blij gestemd, uit het ziekenhuis kwam, liep er bij ,,Solheihet,, (dichtbij huis) een stier op de weg. Ik was wat laat en het regende en hij schrok van mij, gelijk ik van hem. O, dit is er een van Galignon de tweede dacht ik. Na mij kwam een autootje uit de buurt, dus concludeerde ik, die belt hen wel wat er loos is. Dit gebeurt n.l. wel vaker. Maar toen ik net van mijn welverdiende rust lag te genieten en al ingedommeld was, werd ik gewekt door gebries buiten op de weg. Omdat mijn raam altijd open staat, keek ik naar buiten en zag de stier op de weg, zeer boos, schrapend en briesend. Ik vind het prima en probeerde weer te slapen, wat lukte. Na een poosje wordt ik gewekt door de koperen bel aan de poort. Wie is dit nu, midden in de nacht. M`n hart is niet meer zo tekeer gegaan, na half oktober 2008. Omdat het volle maan is, zie ik dezelfde stier die met zijn kop langs de bel schuurt en daardoor een hels kabaal veroorzaakt. Ja, de groeten, maar ik ga om half drie s`nachts geen stier vangen en probeer wederom in slaap te komen. enfin, enkele uren later,l toen het licht was, zag ik een hele kudde voor de poort staan. O, het zijn die van Limes, de mooie meisjes en jongen van het ,,Salers-ras,, uit het dorp hiernaast. Het geluk was, dat het weiland hiertegenover, leeg is en daar jaag ik ze in en sluit de elektradraad. Omdat ik op het punt sta om naar Tokke te gaan, bel ik gauw Gertrude, of zij de eigenaar wil waarschuwen, dat zijn kudde hier staat te grazen. En zoals in alle mooie sprookjes, heeft ook dit een happy end.
Wat de patient betreft, het gaat toppie. Hij wordt het ziekenhuis spuugzat en wil eruit. sòchtends weer op de foto, om te kijken hoe het met de longen is. Daarna is het stil, geen dokter niets komt er langs. Wel gaat zijn nieuwe buurman naar huis. Die heeft na twee dagen zijn congè.  Als laat in de middag, zeg maar sàvonds de dokter komt, zegt hij, we gaan eerst morgenochtend een foto nemen om te kijken of het goed is. En loopt weer naar de volgende. Dus, Tok nog een nachie, hou nog ff vol. Tons

3 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die koeien oefenen zeker alvast voor de optocht voor als Tokke thuis komt ;-)) Niks zeggen hoor. Straks marcheren ze netjes in rijen van drie voor Tokke uit.

  Fijn dat dat binnenkort gaat gebeuren, stook de kachel maar alvast goed op Tons want het is nu behoorlijk koud hier in Lostanges.

  En Tokke.... alvast gefeliciteerd!!!

  Voor ons... tot ziens na de winter allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees steeds beter nieuws, goed bezig daar!
  Groeten,

  Niels

  BeantwoordenVerwijderen