zaterdag 18 januari 2014

hot Springs

We duiken de bergen in en volgen een riviertje tot aan de bron. Dit gaat het eerste stuk over (verharde) weg, maar na verloop van tijd veranderd dit in een , gaten en kuilen-pad.
We rijden naar de oorsprong van de waterstroom, waar heet water met zwavel uit de grond komt. Men heeft hier baden omheen gemaakt, met huisjes eromheen, waar je in kunt gaan zitten. Lekker voor je velletje. Iedere keer ben ik weer verbaasd, dat er niet meer mensen naar toe gaan. Te ver weg en niet toegankelijk voor bussen denk ik. Later is de bestemming Samoeng, maar net wanneer we denken dat we hopeloos verdwaald zijn, belanden we in het Provincie-stadje. Het is klein maar wel belangrijk voor de land en tuinbouw. Het is het begin van het ,,Royal Project,, de koningklijke organisatie, die na het verbod van de opium-teelt, zorgt voor het begeleiden van de groenteteelt. Even een rondje gelopen en over een aantal bergpassen, met formidabel uitzicht weer naar huis gereden. Wel onderweg bij ons favoriete koffiehuis, koffie met een punt ,,Red Velvet Cheescake,, genomen. Een felrode taart met zwarte bodem (Oleo-koekjes?) en een topping van kleurig fruit. Een genot voor het oog en het gehemelte.
Tons

3 opmerkingen:

  1. jammer dat je geen foto's kan maken. Je bent in een heel andere wereld gestapt , maar daar genieten we dank zij je mooie reisverhalen wel een beetje van mee. Helaas ontbreekt ons de geur en de smaak.
    Een lieve groet van mij

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik stel een roulatie systeem voor zodat we allemaal aan de beurt komen om Tons te vergezellen op haar Thaise reizen. Ik neem een optie voor 2015.

    BeantwoordenVerwijderen