woensdag 16 januari 2013

Lekker weer

Het is helemaal niet zo erg warm, dit komt ook omdat het winter is op dit moment. En als we thuis zijn , zitten we een stuk hoger hier in de bergen. Het was een paar dagen zelfs koud snachts. Ja, ik weet dat jullie sneeuw en ijs hebben. Maar je moet er van uitgaan dat het normaal om deze tijd 25 graden is hier boven en 30 gr. in het dal in de stad. Dus loop je in een hemdje en een broekje en als het dan wat killer is, heb je het koud. De laatste twee dagen is het gewoon super lekker.
Het sprookjes dorp waar we waren is gewoon een bed and breakfast, maar omdat er niemand was, weten we niet hoe het in zijn werk gaat. Sommige huisjes waren bewoond dat kon je zien en er was een cafeetje met tafeltjes, alles open en bloot. maar niemand te bekennen. Geen sprookjesdorpje maar een spookdorpje.
Zaten de Hmongvrouwen eerst te borduren, als zij bij elkaar zaten. Nu zit een ieder met een smart phone


Onze vriend Pauw, komt deze ochtend kleine roosjes kool brengen, die groeien aan de stengel als de kool eraf gesneden is. Hij brengt een hele zak vol en ik ben er blij mee. Knoflook in de wok in de hete olie, een grote hand kooltjes erin, flink heet omroeren, oestersaus erbij en een beetje vissaus, pietsie water en bouillonpoeder, nog een paar minuten en klaar is je happie. Smullen maar. Een hand paddestoelen erbij is ook verrukkelijk!

2 opmerkingen:

  1. Ja...de moderne tijd.........je houd het niet tegen.

    Lijkt me lekker,die kooltjes,ik hou wel van wok gerechten!
    Het hoeft toch ook niet zo heet te zijn,gewoon lekker is prima!! Hier brand de verwarming hard.

    Geniet lekker verder!


    Groetjes Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wim Sonneveld, Het dorp,ken je dat liedje?

    BeantwoordenVerwijderen