vrijdag 6 januari 2012

Herrie ja mwaka mpia!












Herrie ya maka mioupia
Dit is ,,Gelukkig Nieuwjaar,, in het Ki Swahili en dit roepen de mensen naar ons, als we op het zandpad naar de weg toe lopen.
We hebben en sliert kinderen achter ons aan, die ,,mzungu,, roepen (blanke) en ook ,,make picture,, waarna zij geld vragen.
Als we harde muziek horen, blijkt dit uit een kerk te komen en ook daar gaan we even naar binnen. Zingende dansende vrouwen en in de handen klappende mannen
 en zogende kinderen, alles krioelt door elkaar en nodigen ons uit om mee te doen. Als we onderweg naar de stad, een vrouw zien zitten met op oliebollen lijkend ge
bak, kopen wij een zak en gaan al peuzelend naar de stad.
Het lopen gaat mij deze dag niet zo goed af en als er een doofstomme oude man met een stok zit, biedt Anne geld voor zijn stok en loop ik weer rechtop verder.
Met een taxi gaan we naar de plaats waar Stanley de legendarische woorden sprak tegen Livingstone ,,I Presume,,En krijg ik prompt verkering met de gids die ons rondleidt.
Hij is oud en broodmager, maar erg aardig. Als we weer terug zijn bij ons huisje aan het Tanganeyka-meer, zitten de apen ons op te wachten. En tijdens het zwemmen,
halen zij de spullen uit onze tas en moeten we achter ze aanhollen, om het terug te pakken. We hebben weer water, hoera!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten